In een passage van 'Little India' in Parijs is donderdagochtend brand uitgebroken, die aan drie mensen het leven heeft gekost. Onder de slachtoffers bevond zich een zwangere vrouw en een tienjarig meisje, aldus de brandweer.
Een tiental mensen kon door de brandweer gered worden, die met 150 man en 20 voertuigen was uitgerukt. Elf mensen raakten gewond, twee van hen zwaar.

De brand brak uit in het houten trappenhuis van een vijf verdiepingen tellend gebouw in de Passage Brady. Daar wonen vooral Indiërs en Pakistanen. In de overdekte historische passage in het 10e arrondissement bevinden zich talrijke winkeltjes en restaurantjes.

Op de plaats van de brand was op de eerste etage de keuken voor een restaurant op het gelijkvloers gevestigd. Bewoners berichtten dat de slachtoffers uit India afkomstig waren. Heel wat bewoners vluchtten via de daken weg. Een honderdtal buren en gasten van een aanpalend hotel werden door de brandweer in veiligheid gebracht.

Minister van Huisvesting Christine Boutin bracht samen met de Hoge Commissaris voor Integratie Martin Hirsch een bezoek aan de plaats van de brand. Ze zullen een 'actieplan tegen huisjesmelkers' ondernemen, zei Boutin.