VOLENDAM - De Nederlandse zanger Jan Smit moet een operatie ondergaan aan zijn stembanden. Dat bleek woensdag na een controle door twee specialisten in een Rotterdams ziekenhuis.
Door de ingreep zal de periode van gedwongen stilte van Smit volgens de artsen verlengd worden met een half jaar. De zanger werd eerder al verplicht om een tijd lang te zwijgen om zijn stembanden rust te gunnen.

Voor Jan Smit, die momenteel goed scoort met zijn single 'Dan Volg Je Haar Benen', heeft de periode van stilte grote gevolgen. Naast de reeds geplande losse optredens moet de 'Jan Smit Komt Naar Je Toe Tour ', die in januari van start zou gaan, worden verschoven.

Ook zijn werk als TROS-presentator komt door de stemproblemen stil te liggen. De release van zijn nieuwe album 'Stilte In de Storm', die voor januari gepland was, wordt eveneens uitgesteld.

De operatie zal volgende week worden uitgevoerd door dezelfde specialisten die eerder Frans Bauer en Guus Meeuwis met succes behandelden. De 21-jarige Jan Smit heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd al een zangcarrière van ruim tien jaar achter de rug. De aandoening aan zijn stembanden is echter aangeboren en is geen gevolg van zijn drukke levensstijl.