Op de bouwwerf van een nieuwe Brico-vestiging aan de Kernenergiestraat 60 in Wilrijk is donderdagmorgen een ongeval gebeurd. Drie arbeiders zijn levend van onder het puin gehaald. Dat meldt Johan Van Olmen van de brandweer van Antwerpen.
De noodoproep kwam om 9.23 uur binnen. De arbeiders waren donderdagmorgen beton aan het gieten op een tussenverdieping van de bouwwerf in Wilrijk, toen de steunbalken het plots begaven.

De eerste ziekenwagens kwamen even later ter plaatse aan. Ook de brandweer was massaal aanwezig. Even na 10 uur werd het eerste slachtoffer van onder het puin gehaald. Hij zou zwaargewond zijn.

Kort daarna kon de brandweer nog twee arbeiders uit hun hachelijke positie bevrijden. Volgens urgentiearts Luc Beaucourt is een van hen zwaargewond en de andere lichtgewond. Alle slachtoffers werden naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen overgebracht.

Even werd gevreesd dat er nog meer slachtoffers onder het puin lagen. Een van de aannemers die er aan het werk is, wist namelijk nioet precies hoeveel mannen hij aan het werk had. Speurhonden zochten naar nog meer slachtoffers, maar konden niemand meer aantreffen.

De nieuwe Brico zou in april 2008 open moeten gaan. Vermoedelijk zullen de werken nu vertraging oplopen.