Ivanovic met één been in halve finale
Net als Justine Henin heeft ook Ana Ivanovic haar twee eerste matchen gewonnen op de Masters. De Servische moet wel nog afwachten of dat al volstaat voor een plaats bij de laatste vier.
Ivanovic (WTA 4) haalde het woensdag van de Slovaakse Daniela Hantuchova (WTA 9), die zo voor de tweede keer op rij verloren heeft. De 20-jarige Servische - die dinsdag haar verjaardag vierde - haalde het met 6-2 en 7-6 (11-9).

Als Maria Sharapova vanavond wint van Svetlana Kuznetsova, dan zijn de halve finalisten van de rode groep bekend. Sharapova won op de openingsdag van Hantuchova terwijl Ivanovic diezelfde avond te sterk was voor Kuznetsova.

Wint Kuznetsova, dan is alles nog mogelijk. Zelfs Hantuchova maakt dan nog een kans. Het is immers best mogelijk dat terwijl Ivanovic al haar matchen wint, de andere drie op één overwinning blijven steken en het verschil in aantal gewonnen sets of games de doorslag zal geven voor het tweede ticket. Maar zelfs Ivanovic kan er nog uit liggen. Als zij haar laatste groepswedstrijd verliest, en Kuznetsova wint haar slotmatch, dan kunnen zowel zij twee als Sharapova twee zeges behaald hebben, waardoor opnieuw de setstanden de halve finalisten moeten bepalen.