Williams geeft forfait tegen Henin
De Française Marion Bartoli (WTA 10) maakt donderdag haar intrede op de WTA Masters tennis in het Spaanse Madrid. Ze vervangt de Amerikaanse Serena Williams (WTA 5), die met een knieblessure forfait moet geven voor de rest van het tornooi.
Williams moest woensdag tijdens haar eerste wedstrijd tegen de Russin Anna Chakvetadze de strijd staken wegens een pijnlijke knie. Ze had de eerste set met 6-4 verloren. Een scan wees uit dat de linkerknie van de Amerikaanse ontstoken is.

"Mijn bezoek (op de Masters/i>) was kort en dat stemt me verdrietig", reageerde het nummer vijf van de wereld.

Haar vervangster, Marion Bartoli, neemt het donderdagavond op tegen Justine Henin (WTA 1), die zich woensdag al verzekerde van een plaats in de halve finales. Bartoli begint de Masters met een achterstand, want krijgt de verloren partij van Serena Williams achter haar naam te staan. Voor de Française staat er dus wel veel op het spel.

De laatste van de drie voorgaande confrontaties tussen Henin en Bartoli was deze zomer in de halve finales van Wimbledon, toen Bartoli Henin verrassend uitschakelde. De voorgaande twee partijen, in Toronto (2003) en Eastbourne (2007), won Henin.