Gisteravond tussen 22.35 en 22.45 uur is op een braakliggend stuk grond aan de Zakstraat in Dilbeek een auto in brand gestoken. De auto werd overgoten met een onbekende vloeistof en vervolgens in brand gestoken. De daders namen de vlucht in de richting van de Ninoofsesteenweg en zijn spoorloos. Het voertuig werd weggetakeld voor verder onderzoek.

In Sint-Gillis werden gisteravond twee auto's in brand gestoken. Beide voertuigen werden snel verwijderd door een Brusselse takeldienst. In Brussel werden twee minderjarigen opgepakt maar kort daarna weer vrijgelaten.

,,Wij hebben de daders van deze branden nog niet kunnen identificeren. Het gaat om feiten van kleine groepen die snel tewerk gaan en zich snel verplaatsen. De feiten doen zich voor op weinig bezochte plaatsen. Er zijn geen getuigen. Maar we hebben bepaalde elementen om de daders terug te vinden'', verklaarde waarnemend burgemeester van Sint-Gillis, Martine Wille.

Ook in Sint-Niklaas is vannacht om 4 uur een wagen uitgebrand aan het Peter Benoit-park. Er vielen geen slachtoffers maar de wagen is volledig vernield. Volgens de politie en brandweer zijn er redenen om aan te nemen dat het voertuig in brand werd gestoken. De daders zijn voorlopig spoorloos. Het parket van Dendermonde heeft een onderzoek bevolen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in