Jean-Marie Dedecker waarschuwt voor gevaren van migratie
Foto: pn
In zijn nieuwe boek ’Hoofddoek of blinddoek’ maakt Kamerlid Jean-Marie Dedecker een beenharde analyse van de migratie van moslims en de manier waarop onze politici daarmee zijn omgegaan. 'Hun houding was en is er een van pappen en nathouden', zegt de politicus donderdag in de Concentra-kranten.

Het boek toont volgens Dedecker aan dat migratie ons veel kost en weinig of niets opbrengt. 'En dan heb ik het niet alleen over geld, maar ook over geestelijke waarden. Het gaat ook over de bedreiging van de scheiding tussen Kerk en Staat. Verder bewijs ik dat 70 procent van onze criminaliteit te maken heeft met allochtonen en dat 60 procent van de sociale huisvesting in onze steden wordt bezet door vreemdelingen', gaat Dedecker voort.

Dedecker beseft dat hij zich met zijn boek blootstelt aan veel kritiek en 'dat ze zullen proberen me terug in de hoek van het Vlaams Belang te drukken. Daarom heb ik mijn boek geschreven als een doctoraatsthesis, elke stelling is onderbouwd met cijfers en bewijzen', luidt het. Hij rekende voor dat de migratie jaarlijks 7,67 miljard euro, of 2,2 procent van het BNP, zou kosten.

Het verschil tussen zijn boek en 'Inch’Allah' van VB-voorman Filip Dewinter, is volgens hem dat Dewinter de migranten weg en de grenzen dicht wil. 'Ik zeg dat dit niet meer kan. Voor mij zijn de migranten welkom, mits ze willen presteren, niet om te profiteren', aldus Dedecker.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig