BOOM. Vlaams Belang wordt eerste partij
Voorzitter Van Hecke is meer dan tevreden met de uitslag van Vlaams Belang
BOOM - Vlaams Belang wint in Boom 8,7 procent en wordt zo met 29, 6 procent nipt de grootste partij. Op de tweede plaats prijkt de lijst van de huidige burgemeester die 3,5 procent verliest en strandt op 29,2 procent.
De Boomse burgemeester Patrick Marnef (Boom één) is tevreden met het resultaat van de verkiezingen in zijn gemeente. Boom één wordt met 29,16 procent weliswaar nipt de tweede grootste partij na het Vlaams Belang dat 29,59 procent van de kiezers achter zich schaarde, toch wil burgemeester Marnef niet van een nederlaag spreken. De coalitiepartner van Boom één, het kartel CD&V/N-VA, behaalt 15,29 procent van de stemmen.

,,We gaan nu op zoek naar een derde solide coalitiepartner die het beste voor heeft met de gemeente'', aldus Marnef. Het Vlaams Belang zal zich alvast niet aan een uitnodiging mogen verwachten. ,,Filip Dewinter heeft Boom ooit uitgeroepen als de gemeente waar het cordon sanitaire zou breken, maar hij zal ongelijk krijgen'', onderstreept Marnef die, mits de steun van de coalitie, kandidaat is om zichzelf op te volgen.

De nieuwe beweging Boom één van burgemeester Marnef kampte zondagmorgen in het stemhokje met een technisch probleem. Kiezers die voor Boom één wilden stemmen, zagen op het computerscherm enkel Boom één staan. ,,Dat is natuurlijk een enorme tegenslag'', zegt Marnef, die de lijst trok. ,,Het heeft ons vermoedelijk tientallen stemmen gekost, waardoor we het nipt hebben moeten afleggen tegenover het Vlaams Belang'', aldus Marnef. Of de affaire nog een staartje krijgt, is nog niet duidelijk.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig