AALTER. De Crem (CD&V) versterkt absolute meerderheid
In Aalter wint CD&V-burgemeester en kamerfractieleider Pieter De Crem de verkiezingsslag tegen de verenigde oppositie van de lijst OPEN, onder leiding van Vlaams parlementslid voor Groen! Jef Tavernier.
De Crem versterkt de absolute meerderheid van CD&V en behaalt 63,9 procent, goed voor 16 van de 25 zetels (+1). De oppositie haalt 9 zetels.

De monstercoalitie tegen Pieter De Crem is dus mislukt. ,,Het kartel Open heeft niet gewerkt'', zegt lijsttrekker en ex-minister Jef Tavernier. ,,Dat moeten we in alle openheid, zoals onze naam het wil, toegeven. De Aalternaars hebben opnieuw voor De Crem gekozen.''

In Aalter hoopte de de lijst OPEN, onder leiding van Vlaams parlementslid voor Groen! Jef Tavernier, de meerderheid van De Crem te breken. De inzet was een ja of nee tegen de familie De Crem, die al jaren Aalter leidt. Alle oppositiepartijen (VLD, Groen! en Groep) hadden zich verenigd, het Belang kwam niet op, en dus werd het een verkiezingsstrijd tussen twee blokken: pro en contra De Crem. ¿Wij hebben geprobeerd een alternatief te bieden¿, aldus Tavernier. ,,Wij zullen nu blijven oppositievoeren. Wij hebben elkaar gevonden en gesteund.''

De Crem versterkt de absolute meerderheid van CD&V en behaalt 63,9 procent, goed voor 16 van de 25 zetels (+1). De oppositie haalt 9 zetels.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in