Telenet Fidea wil twintig zeges en een titel
Foto: belga
In de hoofdzetel van telecombedrijf Telenet in Mechelen is dinsdag het Telenet Fidea Cyclingteam van manager Hans van Kasteren voorgesteld.
Het budget van de veldritploeg is met de komst van de nieuwbakken sponsor Telenet opgetrokken tot 2 miljoen euro. De formatie heeft elf renners onder dak, van wie vijf eliterenners, twee eliterenners zonder contract en vier beloften. Rob Peeters versterkt de ploeg vanaf 1 januari 2010. Met de komst van de nieuwe geldschieter kregen de tenues ook een opsmuk. De vertrouwde wit-groen/blauwe oufit heeft er nu een stevig vleugje geel bijgekregen.

'De contacten met Telenet dateren al van anderhalf jaar geleden', zegt Hans van Kasteren. 'Pas tijdens de vakantie kregen we het licht op groen en bracht ik alles in gereedheid voor deze ploeg. Het contract met onze nieuwe geldschieter is er meteen een voor drie seizoenen en ook mijn 'oude' sponsor Fidea blijft me nog een hele poos trouw.'

'Wij hebben zondermeer het beste team van het land. Vooral dan in de breedte staan we sterker dan de vorige jaren. Natuurlijk zal het ook dit seizoen opboksen worden tegen mannen als Niels Albert en Sven Nys. Met Bart Wellens, Kevin Pauwels en Zdenek Stybar moeten wij die twee zeker weerwerk kunnen bieden. Ik ben dit jaar pas tevreden als we zo'n twintig zeges boeken en minstens één trui behalen. Mijn ambities zijn groot, maar dat mag ook als je dit team bekijkt. Ik verwacht meer gensters dan vorig jaar. Zeker nu ook Tom Meeusen bij de elite gaat uitkomen en dus dezelfde weg inslaat zoals Pauwels en Stybar vorig jaar deden', besluit Hans van Kasteren.

De renners van Telenet Fidea Cyclingteam
Elite: Bart Wellens, Tom Meeusen, Kevin Pauwels, Zdenek Stybar (Tsj) en Petr Dlask (Tsj).
Elite zonder contract: Quentin Bertholet, Wouter Van Mechelen.
Beloften: Vincent Baestaens, Corne van Kessel (Ned), Robert Gavenda (Slo) en Karel Hnik (Tsj
Sportdirecteur: Danny De Bie
Manager: Hans van Kasteren

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig