Belgische iPhone kost 525 euro
Foto: © Marchi Alexandre/Gamma
Een iPhone met een geheugen van 8 gigabyte zal in België zonder abonnement te koop zijn voor 525 euro. Het toestel zal vanaf vrijdag in de winkel liggen.
Wie een iPhone met een geheugen van 16 gigabyte wil, zal daar 615 euro moeten voor overhebben.

In tegenstelling tot een aantal andere Europese landen, zal de gsm hier simlockvrij worden aangeboden. Dat betekent dat hij niet alleen op het net van Mobistar, maar ook dat van concurrenten Base en Proximus bruikbaar is. Mobistar heeft van Apple wel het alleenrecht verkregen om de iPhone in België te verdelen.

Mobistar maakte vandaag op een persconferentie bekend dat het drie verschillende abonnementen zal aanbieden, speciaal gericht op gebruikers van de iPhone. Voor 30 euro per maand krijgt de klant een vrij spartaans pakket, goed voor drie uur bellen en 200 megabyte dataverkeer. Bij 45 euro loopt dat op tot zes uur bellen en 500 megabyte, en bij 60 euro tot negen uur bellen en 1 gigabyte.

Goedkoper in het buitenland

In onze buurlanden schommelt de abonnementsprijs rond dezelfde hoogte, als is er in bijvoorbeeld Nederland geen datalimiet voor het internetgebruik. Ook is het toestel zelf er zo'n 400 euro goedkoper. Mobistar verklaart dit prijsverschil door het Belgische verbod op koppelverkoop. 'Omwille van dat verbod is het niet mogelijk om het toestel even goedkoop aan de man te brengen dan dat in de andere landen het geval is', aldus de topman van Mobistar, Benoît Scheen.

De iPhone, die komt met een garantie van twee jaar, wordt in ons land verkocht in de 150 Mobistar Centers en via de Apple Premium Resellers. Het toestel kan ook aangekocht worden via de website van Mobistar. De 250 allereerste iPhones worden op 11 juli om 00.01 uur verkocht in het Mobistar Center aan de Guldenvlieslaan in Brussel. De eerste weken geldt overigens een beperking van één toestel per klant als gevolgd van de gelimiteerde voorraad.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig