NEW YORK - De Amerikaanse beurzen hebben gisteren ondanks de minwaarden tijdens de handel toch nog met winst afgesloten. Volgens waarnemers reageerde Wall Street in het verleden ook altijd beperkt op terreuraanslagen zoals die in Madrid vorig jaar.
Zoals steeds bij een tijdelijke crisis bleken goud en staatsobligaties gegeerde beleggingsdoelen. De Dow Jones, de graadmeter van de dertig meest verhandelde aandelen op Wall Street, hield zijn winst vast en kwam 31,61 punten hoger uit op 10.302,29 punten (+ 0,3 procent).

De door technologie gedomineerde Nasdaq-beurs toonde een vergelijkbaar beeld. De index van die beurs steeg eveneens met 0,3 procent naar een 7,01 punten hogere eindnotering van 2.075,66.

Bedrijven in de voor de aanslagen gevoelige sectoren zoals het toerisme, de luchtvaart en de verzekeringen zagen hun aandeel in het verlies eindigen.

Tokyo zakt

De beurs van Tokyo is vanmorgen lager afgesloten. De voornaamste reden daarvoor was dat de Japanse regering een uur voor het sluiten van de beurs tegenvallende economische cijfers bekendmaakte.

De Nikkei-index met 225 standaardwaarden eindigde op 11.565,99 punten, een daling met 24,15 punten of 0,21 procent. De bredere Topix-index verloor 2,61 punten, of 0,22 procent, en kwam daarmee op 1.177,51 te liggen.

Eerder op de dag stegen de aandelen op de beurs van Tokyo. De aanslagen in Londen hadden maar een geringe impact op de Japanse markt.