WIIMBLEDON _ Onze landgenote Justine Henin heeft deze namiddag de finale van het grand slamtornooi van Wimbledon verloren in drie sets tegen de Amerikaanse Venus Williams (WTA 2). Setstanden waren 6-1, 3-6, en 6-0.
In de eerste set domineerde Williams duidelijk. Henin kon geen enkele maal door de service van de Amerikaanse krachtpantser bereken. De tweede set ging gelijkopgaand en werd ter hoogte van het iets voor halverwege onderbroken wegens regen. Na de pauze kwam Henin op dreef en haalde de set binnen. De derde set duurde net twintig minuten en draaide uit op een nachtmerrie voor onze landgenote. Met krachtig powertennis legde Williams háár spel op en Henin vermocht daar niets tegen. Een droge 6-0 was het resultaat.

Justine Henin is de tweede landgenote die de finale van een Grand Slam tornooi bereikt en verliest. Eerder dit jaar moest Kim Clijsters de zege op Roland Garros laten aan de Amerikaanse Jennifer Capriati.
Haar finaleplaats in Wimbledon loodst Henin wel naar de vijfde plaats op we wereldranglijst, na Hingis, V. Williams, Davenport en Capriati.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig