BRUSSEL- Bij diverse verkeersongevallen, in Sint-Pieters-Woluwe, Beyne Heusay, Nijlen, Lennik en Blégny zijn dit weekeinde reeds zeven dodelijke slachtoffers gevallen.
Het eerste dodelijke ongeval gebeurde vrijdagavond omstreeks 20.30u. in Sint-Pieters-Leeuw. Een boom viel op de Tervurenlaan op een voorbijrijdende auto en doodde de twee inzittenden.

Zaterdagmorgen ging in Beyne Hausey een auto uit de bocht en reed tegen een paal. De bestuurder was op slag dood.

In Nijlen reed een dronken chauffeur zaterdagmorgen omstreeks 7u. in op drie personen. Eén van hen, een 50-jarige vrouw uit Nijlen, werd door de auto gegrepen en stierf ter plaatse. De chauffeur werd aangehouden.

Een zeer zware botsing in Sint-Martens-Lennik tussen een bestelwagen en twee personenwagens, kostte zaterdagavond omstreeks 21u. het leven aan twee personen. Twee auto's van het merk Volkswagen Golf die in de richting van Brussel reden, raakten elkaar in de zijflank. Zo kwamen ze op de andere rijbaan terecht. Eerst raakten ze een personenwagen Renault, nadien botsten ze op een kleine vrachtwagen die de VW's niet meer kon vermijden.

Bij een frontale botsing tussen twee auto's in de nacht van zaterdag op zondag in Blégny is één persoon om het leven gekomen. De 55-jarige José Conraads uit Visé was op slag dood. Vier anderen raakten gewond.

De bestuurder van de andere auto, de 43-jarige Joseph Vanloo uit Thimister-Clermont, werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn echtgenote en hun twee kinderen raakten lichtgewond.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig