LUIK - De ministers van Werkgelegenheid en Sociale Zaken van de EU hebben zaterdag tijdens een informele top in Luik het debat over de definitie van de criteria, die het mogelijk maken om de kwaliteit van de werkgelegenheid binnen de EU te meten, gestart.
Het Belgisch voorzitterschap wil tegen de top van Laken komen tot een definitie van een aantal indicatoren, die het mogelijk moeten maken om regelmatig de vooruitgang op het vlak van arbeidskwaliteit te evalueren, zo verklaarde minister van Arbeid Laurette Onkelinx (PS).

Een objectief dat is gebaseerd op een richtlijn goedgekeurd door de Europese Commissie en meer bepaald een vijftigtal indicatoren voorstelt om de kwaliteit van de werkgelegenheid te meten.

Onkelinx maakte ook bekend dat ze binnenkort een rondreis van de Europese hoofdsteden begint om haar idee van Europese sociale bemiddelaars, die zouden kunnen tussenkomen bij grote sociale conflicten, voor te stellen. "Het gaat erom wat hun statuut zal zijn, hoe niet reeds bestaande intiatieven te herhalen en om een meerwaarde te geven", aldus de minister.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig