De strijd om het politieke marktleiderschap gaat in Wallonië onverminderd voort.
Een jaar na de verkiezingen geeft een peiling van Dedicated Research bij 600 Franstaligen, uitgevoerd in opdracht van Vers l'Avenir, het politieke marktleiderschap aan de PS. Met 27,2 procent zijn de Franstalige socialisten een zuchtje groter dan de MR (27 procent). De PS verliest evenwel 2,3 procent in vergelijking met de federale verkiezingen, de MR zelfs 4,1 procent.

Grote winnaar is het CDH van Joëlle Milquet. Haar partij wint 4,7 procent en rondt zo de kaap van de 20 procent (20,4 procent). Ook Ecolo staat in het winnende kamp. De groenen noteren op 15 procent, een winst van 2,3 procent.

Vers l'Avenir peilde ook naar het succes van Yves Leterme (CD&V) in Wallonië. De eerste minister wist het afgelopen jaar 1 (één) procent van de ondervraagden absoluut te overtuigen van zijn deskundigheid, 17 procent min of meer. Een meerderheid toont zich niet overtuigd: 38 procent absoluut, 36 procent min of meer.

De peiling werd uitgevoerd in de vijf Waalse kiesomschrijvingen. In Brussel-Halle-Vilvoorde werd er niet gepeild. Daar staat de MR evenwel het sterkst.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig