Zes etappewinnaars in voorselectie Rabobank voor Tour
Ploegleider Erik Breukink van de Rabo Wielerploeg heeft vrijdag in een communiqué de selectie bekendgemaakt van de dertien renners die kans maken op een plaats in de ploeg van Rabobank voor de Ronde van Frankrijk. Rond 1 juli is de definitieve selectie bekend.
De dertien voorgeselecteerden zijn: Michael Boogerd, Bram de Groot, Thomas Dekker, Theo Eltink, Juan Antonio Flecha (Spa), Oscar Freire (Spa), Mathew Hayman (Aus), Pedro Horrillo (Spa), Denis Menchov (Rus), Koos Moerenhout, Grischa Niermann (Dui), Michael Rasmussen en Pieter Weening.

In de voorselectie zitten zes voormalig Touretappewinnaars: Boogerd (1996 en 2002), Flecha (2003), Freire (2002 en 2006 twee ritten), Menchov (2006), Rasmussen (2005 en 2006) en Weening (2005). Voorts horen er ook twee voormalig klassementswinnaars bij. Denis Menchov won in 2003 het jongerenklassement van de Tour de France, terwijl Michael Rasmussen namens Rabobank in 2005 en 2006 het bergklassement voor zich opeiste.

Michael Boogerd is met afstand de renner met de meeste Tourervaring van de dertien kanshebbers namens Rabobank. Wanneer Boogerd tot het uiteindelijke aantal van negen renners behoort, dan begint hij op 7 juli aan zijn twaalfde Tour de France. Boogerd reed tot nog toe tien keer de Tour de France uit. Door een valpartij in 2000 bereikte hij Parijs net niet. In 1998 haalde hij met de vijfde plaats zijn hoogste klassering. Ook in 2001 finishte Boogerd bij de eerste tien in de Tour.

Denis Menchov was in 2006 de nummer zes van het eindklassement van de Tour de France. Een jaar eerder eindigde Michael Rasmussen als zevende. De voorselectie van Rabobank bevat drie potentiële Tourdebutanten: Thomas Dekker, Theo Eltink en Mathew Hayman.

Rond de Nederlandse nationale kampioenschappen op 1 juli zullen de Tourploegleiders Erik Breukink en Erik Dekker hun selectie terugbrengen naar het definitieve aantal van negen starters.