François Sterchele komt om bij ongeluk
Foto: Hendrik De Rycke
Profvoetballer François Sterchele is woensdagnacht om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De 26-jarige spits van Club Brugge en de Rode Duivels ging met zijn wagen van de weg en was op slag dood. Uit de eerste vaststellingen van een verkeersdeskundige blijkt dat Sterchele tegen een onaangepaste snelheid reed met zijn Porsche.
Het ongeval gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag rond 3 uur op de N49 in Vrasene, deelgemeente van Beveren, in de richting van Knokke.

Sterchele week door nog onbekende oorzaak bruusk naar rechts af. Het voertuig reed in een sloot langs de kant van de weg en werd daardoor weggekatapulteerd tegen een boom. De 26-jarige Sterchele overleefde de klap niet.

Volgens de verkeersdeskundige was er geen andere wagen bij het ongeval betrokken. De Porsche Cayman reed aan een onaangepaste snelheid, zo blijkt uit de eerste vaststellingen van de deskundige.

François Sterchele was bezig aan zijn eerste seizoen bij Club Brugge. Eerder speelde hij voor Charleroi en Germinal Beerschot. Vorig jaar werd hij nog topschutter in de eerste klasse.

Bij Club Brugge wordt donderdag niet getraind. De website van Club Brugge is donderdag gesloten. De eerste pagina is volledig zwart, onder het clublogo staan de geboorte- en sterfdatum van François Sterchele

Ook aan het secretariaat van Cercle Brugge hangen de vlaggen halfstok. Daarmee wil stadsgenoot Cercle haar medeleven uiten met het plotse overlijden van Sterchele.

De dood van François Sterchele doet sterk denken aan die van Ludo Coeck, meer dan 20 jaar geleden. De middenvelder van Berchem, Anderlecht en Inter Milaan, kwam op negen oktober 1985 ook om het leven bij een auto-ongeluk.

Oud-premier Jean-Luc Dehaene, fervent supporter van Club Brugge, noemt het overlijden van Francois Sterchele een zwaar verlies voor Club Brugge en het Belgisch voetbal.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig