Derde tornooizege op rij voor Justine
Foto: reuters
Justine Henin-Hardenne heeft het WTA-tornooi van Berlijn gewonnen. In de finale versloeg ze de Russische Nadia Petrova met 6-3, 4-6, 6-3. Het is al de derde keer op rij dat Henin-Hardenne het tornooi van Berlijn op haar naam schrijft, en het is eveneens de derde tornooizege op rij dit seizoen, na Charleston en Warschau.

De wedstrijd werd enkele keren onderbroken omwille van de regen, onder meer nog bij 5-3 in de derde set. Voor de Waalse was het haar 22e titel uit haar loopbaan.

De wedstrijd startte met 45 minuten vertraging omwille van regenval in Berlijn en eens vertrokken liep Petrova uit tot 0-2. Vervolgens won Henin-Hardenne drie games op rij en kwam 3-2 voor. Petrova kwam echter opnieuw langs waarop onze landgenote opnieuw drie games op rij en de eerste set won, 6-3.

Nadia Petrova startte in de tweede set net zoals in de eerste en schreef de eerste twee games op haar naam waarop de regen de wedstrijd opnieuw onderbrak. Na een veertigtal minuten werd de partij hervat en liep Petrova uit tot 0-4. Henin kwam nog terug tot 3-4 maar moest uiteindleijk de tweede set uit handen geven met 4-6.

In de derde set kwam Henin-Hardenne opnieuw strijdlustiger voor de dag en liep uit tot 5-3 en 30-0 toen de wedstrijid opnieuw moest worden onderbroken door de regen. Uiteindelijk schreef de olympisch kampioene de derde set met 6-3 op haar naam.

Op vier deelnames in Berlijn moest Henin slechts één wedstrijd prijs geven. Dat was in 2001 toen ze in de halve finales in de wedstrijd tegen de Amerikaanse Jennifer Capriati geblesseerd moest opgeven. Vervolgens won ze de edities 2002 (6-2, 1-6, 7-6 (7/5) tegen de Amerikaanse Serena Williams) en 2003 (6-4, 4-6, 7-5) tegen Kim Clijsters.

Nog ongeslagen op gravel dit jaar boekte Henin-hardenne tegen Petrova haar 17de gravelwedstrijd op rij. Sinds haar terugkeer eind maart in Miami, na een afwezigheid van ruim zes maanden, kan ze een bilan voorleggen met 20 gewonnen wedstrijden en een nederlaag.