Kimi Raikkonen beste in GP van Spanje
Foto: © BELGA/AFP
BARCELONA - De Fin Kimi Raikkonen heeft op het Catalunya-circuit nabij Barcelona de GP van Spanje, de vijfde manche van het WK Formule 1, gewonnen. Raikkonen, vanop de pole vertrokken, finishte met een 20-tal seconden voorsprong op de Spanjaard Fernando Alonso.

De Italiaan Jarno Trulli werd derde, voor zijn Duitse teamgenoot Ralf Schumacher.

Het is pas de derde zege in de carrière van Raikkonen, en de eerste van het seizoen. Hij doorbreekt meteen ook de hegemonie van de Renault-renstal, die de eerste vier manches van het seizoen won. Door zijn tweede plaats bouwt Alonso niettemin zijn leiding uit in de WK-stand.

Raikkonen stond gedurende de hele wedstrijd, 66 ronden in totaal, de leiding niet af, zelfs niet bij zijn twee pitstops. Wereldkampioen Michael Schumacher, vertrokken vanop plaats 8, had problemen met zijn banden, en moest in de 45ste ronde opgeven.

Schumachers ploegmaat bij Ferrari, de Braziliaan Rubens Barrichello, moest vanop de voorlaatste rij vertrekken. Zijn strategie met slechts één pitstop leverde hem heel wat plaatsen op, maar hij strandde op de 9de plaats, net buiten de WK-punten.

De Italiaan Giancarlo Fisichella verzamelde ook nog vier punten voor Renault in de WK-stand van de constructeurs.