Premier Verhofstadt vertrekt niet naar Moskou
Foto: rr
BRUSSEL - Premier Guy Verhofstadt gaat niet naar Rusland. Dat meldt zijn woordvoeder. De beslissing heeft te maken hebben met de politieke problemen rond het dossier van Brussel-Halle-Vilvoorde. De premier wordt in Moskou vervangen door de eerste burger van het land, kamervoorzitter Herman De Croo. Ondertussen zijn de toponderhandelaars die een oplossing voor B-H-V proberen te vinden zondagmiddag op een geheime plaats terug bijeengekomen.
De afgelopen dagen werd meermaals geopperd dat premier Verhofstadt wegens de onderhandelingen over Brussel-Halle-Vilvoorde zijn bezoek aan Moskou van zondag en maandag zou schrappen. Maar tot zaterdag luidde het steevast dat het bezoek van de premier aan Rusland tot nader order op de agenda bleef staan. De woordvoerder van de premier kon nog niet zeggen of vandaag nog een vergadering gepland is van de ,,groep van twaalf'', de toponderhandelaars van de vier federale meerderheidspartijen.

De jongste deadline waartegen een oplossing voor B-H-V zou moeten gevonden worden, is woensdag. Dan komt immers de Kamercommissie Binnenlandse Zaken opnieuw bijeen voor de bespreking van de verschillende wetsvoorstellen over B-H-V. De jongste dagen zijn er intense bilaterale contacten geweest. De laatste vergadering van de groep van twaalf dateert van maandagnacht.