ROTTERDAM - Het Nederlandse Feyenoord Rotterdam heeft woensdagavond de Uefa Cup voetbal gewonnen. Het versloeg in de finale in de Kuip Borussia Dortmund met 3-2. Na de match braken rellen uit in de Rotterdamse binnenstad.
Aan de rust stond het 2-0 in het voordeel van de Nederlanders. De doelpunten voor Feyenoord kwamen van Van Hooijdonk ('33 op penalty, '40) en Tomasson ('50). Voor Borussia Dortmund scoorden Amoroso ('46 op penalty) en Koller ('58).

De wedstrijd werd overschaduwd door de moord op Pim Fortuyn. Alle 22 spelers droegen een rouwband ter nagedachtenis van de doodgeschoten politicus.


Aanhoudingen

Enkele honderden Feyenoordsupporters zijn na de wedstrijd slaags geraakt met de politie. De mobiele eenheid verdreef met charges de voetbalsupporters. Tientallen aanhoudingen werden er verricht.

De ongeregeldheden begonnen na middernacht. De politie ontruimde de Coolsingel en dreef de relschoppers met charges steeds verder weg. De vandalen vernielden onderweg ruiten van winkels, bankgebouwen, bushokjes en geparkeerde auto's. Ook gooiden ze met stenen, flessen en hekken naar de mobiele eenheid.

Tegen vier uur 's ochtends keerde de rust weer enigszins terug in de binnenstad.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig