WASHINGTON - Na de Palestijnse zelfmoordaanslag van dinsdagavond heeft de Israëlische premier Sharon wraak gezworen. Hij kondigt aan de strijd tegen de 'Palestijnse terroristische infrastructuur' te zullen voortzetten.
Hij zou ernstig overwegen om de Palestijnse president Yasser Arafat uit te wijzen uit de autonome Palestijnse Gebieden. Dat bericht de Israëlische radio woensdagmiddag.

Sharon breekt zijn bezoek aan de Verenigde Staten voortijdig af. Hij overlegde woensdagavond met zijn veiligheidskabinet over de situatie die is ontstaan door de aanslag in de plaats Rishon Letzion ten zuiden van Tel Aviv.

De terreuractie in de snookerhal is opgeëist door de gewapende tak van de militante beweging Hamas. De aanslag gebeurde toen Sharon een ontmoeting had met de Amerikaanse president Bush. Die sprak zijn afgrijzen over de zelfmoordactie uit.

Bush kondigt aan dat hij de directeur van de CIA, George Tenet, opnieuw naar het Midden-Oosten stuurt. Tenet, de opsteller van een plan voor een wapenstilstand in het Midden-Oosten, moet nu een nieuwe Palestijnse veiligheidsdienst helpen opbouwen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig