BRUSSEL - Vice-premier en minister van Mobiliteit Isabelle Durant heeft woensdag-middag in de Kamer toegegeven dat de aanstelling van Christian Heinzmann als NMBS-baas een vergissing was. De politieke agenda stond in het teken van zijn ontslagbrief, waarvan twee versies circuleerden. De oppositie heeft het ontslag van de minister geëist. Maar de regering sloot de rangen.
Durant bekende in de Kamer dat ze in Luxemburg een eerste versie van Heinzmanns ontslagbrief in ontvangst heeft genomen. Eerder op de dag ontkende Durant dat ze de eerste versie van de ontslagbrief van NMBS-baas Christian Heinzmann gelezen heeft.

"Ik heb akte van de brief genomen maar het ontslag niet aanvaard", aldus Durant. Een dag later werd in samenspraak met Heinzmann een tweede versie van de ontslagbrief opgesteld, voegt Durant eraan toe.

Ondertekend en gedateerd

Durant gaat ervan uit oprecht te zijn geweest. Ze beschouwt alleen de op 1 mei geschreven en ondertekende brief van NMBS-baas Heinzmann als echte ontslagbrief. Een eerdere versie voldoet niet aan die omschrijving omdat er geen handtekening en datum op de brief stonden, zegt Durant.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig