Een 3-0 voorsprong verdedigen tegen een getergde ploeg: het kan nooit verontrustend zijn, denk je dan. En toch was het dat voor Zulte Waregem. Op het uur had Westerlo de achterstand uit de heenronde al weggewerkt. Met spetterend voetbal dwong het daarmee verlengingen af. Pas toen achtte Zulte Waregem-spits Salou Ibrahim zijn moment gekomen. Zijn goal in het begin van de eerste verlenging was voldoende om Westerlo uit de halve finale te houden.

Druk zetten van in de eerste minuut: het was de enige tactiek die de thuisploeg kon hanteren om snel iets van de 3-0 achterstand uit de heenmatch weg te werken. Westerlo begon daarom met Owoeri als diepe spits en met Ntuka en Kolar dicht aansluitend. Het kreeg al drie degelijke pogingen in de eerste tien minuten via Ntuka, Evens en Janssens.

Dat verontrustte de bezoekers toen nog niet. Zij speelden hun spelletje zoals ze dat altijd doen: Salou diep en - als het even kon - snelheid maken langs de flanken. Voor de rest een stevige organisatie en wegtrappen als het kon.

Westerlo verbruikte uiteraard veel energie en speelde het door overhaasting ook vaak onzuiver. Een wat vreemde actie van Ntuka, die een bal over de bezoekende verdediging lobde en er zelf achteraan ging, leidde de eerste goal in. Leleu raakte nog met het hoofd, de lijnrechter zag Owoeri in buitenspel, maar Ntuka ging door een scoorde. Gecontesteerde goal, maar wel het begin van een match met maar één ploeg op het veld.

Westerlo ging door en Chris Janssens met een fameuze lel en een kopbal van hetzelfde kaliber zorgde voor de 3-0. Kolar en Evens kregen nog de kans om de klus helemaal af te maken, maar ze misten.

Het ware dure missers, want in de verlengingen besliste de onvermijdelijke Salou al snel de partij. Hij strafte getalm van Verheyen genadeloos af en bracht Zulte Waregem zo in de halve finale. Daarin neemt de ploeg van Francky Dury het op tegen Standard of AA Gent.