Interimarbeid levert bouwsector bijna 4.000 jobs op
Foto: an
BRUSSEL - Sinds 2003, het eerste volledige jaar dat uitzendarbeid in de bouw is toegestaan, is het aantal tijdelijke werknemers elk jaar beduidend gestegen. Met bijna 4.000 tijdelijke medewerkers in 2005 leverden de uitzendkantoren een serieuze bijdrage tot het aantrekken van personeel, zo stelt de Confederatie Bouw woensdag in een persbericht.
In de Belgische bouwsector is uitzendarbeid een recent fenomeen. ,,Pas eind november 2002 werd het verbod op uitzendarbeiders in de sector afgeschaft, omdat de werkgevers het moeilijk hadden geschikt personeel te vinden'', legt de Confederatie Bouw uit. In 2003 kwamen er zo 1.944 tijdelijken in de bouw terecht, in 2004 2.598 en in 2005 dus bijna 4.000.

,,Op basis van reacties kunnen we stellen dat veel uitzendkrachten nadien in vast dienstverband aan de slag gaan. Ze hebben het voordeel dat ze de basisopleiding van zestien uur over veiligheid gevolgd hebben. Die is immers verplicht voor wie via een uitzendkantoor in de bouw aan de slag wil'', aldus nog de Confederatie. De Confederatie Bouw is vooral verheugd dat alle leeftijdscategorieën via de uitzendsector de weg naar de bouw vinden. De jongere werknemers zijn het best vertegenwoordigd (met bijvoorbeeld ruim 1.000 tijdelijken tussen 21 en 25 jaar), maar tientallen 56-plussers kwamen eveneens in de sector terecht.

Alleen de uitzendkantoren die door de overheid erkend zijn, mogen personeel leveren aan de bouwsector. ,,Wanneer een ander, niet erkend, uitzendbureau arbeiders aanbiedt aan een bouwaannemer, mag die daar niet op ingaan, aangezien er dan iets scheef zit'', waarschuwt de Confederatie Bouw. De door het Vlaamse Gewest erkende private arbeidsbemiddelingsbureaus zijn Actief Construct, Adecco, Ago Construct, Construct Interim, Creyf's Construct, Friday Eurotech Construct, Interocean Personnel Services België, Interwork, KIS Bouw Interim, Konvert Konstrukt, Oranjebuild en Randstad Construct.