ANTWERPEN - Het aandeel van het biotechnologiebedrijf Devgen blijft de records aaneenrijgen. Woensdag stijgt de koers alweer 5,8 procent tot 14,39 euro. Het volume van 43.803 stuks is meer dan het dubbele van het daggemiddelde. Analist Christophe Van Vaeck van KBC Securities meent dat steeds meer beleggers het aandeel ontdekken en merkt op dat meer beurshuizen beginnen het aandeel op te volgen.
,,Devgen profiteert vooral van de toenemende interesse van beleggers. Zij die al eerder instapten, zien het vooral als een langetermijnbelegging en blijven op hun aandelen zitten. Daarom moeten nieuwkomers een heel stuk dieper in hun portemonnee tasten'', zegt Van Vaeck aan het persagentschap Tijd-Nieuwslijn.

Devgen kwam begin juni vorig jaar naar de beurs tegen 7,50 euro per aandeel. De eerste maanden was er een langzame klim, maar vanaf half december kwam er een versnelling. Op minder dan 2 maanden tijd is de koers gestegen van 10 tot 14 euro. Op 8 december herplaatste Devgen nog 2,8 miljoen bestaande aandelen bij bestaande en nieuwe institutionele investeerders aan een prijs van 9,35 euro per aandeel.

Rupsen

Vorige week verhoogde Rabo Securities nog zijn koersdoel voor Devgen van 11 tot 15 euro. Devgen zelf maakte vorige week bekend dat het een subsidie van de Vlaamse overheid van 3,3 miljoen euro ontvangt ter ondersteuning van onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe technologieen ter bescherming van landbouwgewassen tegen bijvoorbeeld schimmels en rupsen.

Devgen is actief op drie domeinen. Het ontwikkelt eerst en vooral een nieuwe generatie biotechnologische producten om landbouwgewassen te beschermen tegen pestorganismen. Daarnaast ontwikkelt het agro-chemische producten voor de bescherming van landbouwgewassen tegen schade veroorzaakt door parasitaire nematoden, kleine wormpjes die in de bodem leven en schade berokkenen aan gewassen. Tenslotte heeft het bedrijf kandidaat-geneesmiddelen in preklinische ontwikkeling voor de behandeling van diabetes (suikerziekte), obesitas (zwaarlijvigheid) en aritmie (hartritmestoornissen).