KAIRO - De Egyptische aanvaller Mido, die gisteren in aanvaring kwam met bondscoach Hassan Chehata tijdens zijn vervanging tegen Senegal, werd voor zes maanden geschorst als international. De ex-speler van AA Gent speelt vrijdag in eigen land dus niet mee in de finale van de Africa Cup tegen Ivoorkust.
Na een bijeenkomst met de technische staf verklaarde bondsvoorzitter Samir Zaher dat de flamboyante spits het basiskamp van de Egyptische nationale ploeg moest verlaten en zes maanden niet zou geselecteerd worden. De schorsing heeft in alle geval geen betrekking op zijn dagelijkse werk bij Tottenham.

Mido werd in de 79e minuut van de halve finale tussen Egypte en Senegal (2-1) vervangen door Amara Zaki. Meer dan een minuut deed hij erover om het veld te verlaten. Daarna kwam hij neus aan neus te staan met Chehata, die hij een ezel noemde. Veteraan Hossam Hassan kon de twee mannen scheiden voor er klappen vielen.

De totale vernedering voor Mido was dat Zaki een minuut later bij zijn eerste balcontact de winnende treffer binnenkopte.