Miljardenbod op luchthaven Heathrow en Gatwick
De Spaanse bouwgroep Ferrovial wil een overnamebod uitbrengen op de uitbater van de luchthavens van Heathrow en Gatwick, beiden in Londen. Dat bedrijf, BAA, heeft momenteel een beurswaarde van ongeveer 8,3 miljard pond (14,5 miljard euro).
Ferrovial meldde vanmorgen dat het nog geen gesprekken voert met BAA. Mogelijk zoekt het bedrijf nog een partner voor de overname. Door een forse groei van de Spaanse vastgoedmarkt heeft het bedrijf zodanig veel contante middelen, dat het de aankoop van de luchthavens cash wil betalen.

De koers van het aandeel BAA steeg vanmorgen op de beurs van Londen tot het hoogste peil ooit. De prijs per aandeel steeg van 6,55 tot 8,01 pond. Na de middag was de koers weer iets gezakt, maar het aandeel noteerde nog steeds ruim 19 procent hoger dan gisterenavond.

Ferrovial is begonnen als huizenbouwer, maar is ondertussen ook in de transportsector actief, als wegen- en spporwegbouwer. In 2004 bood het bedrijf al tevergeefs op BIAC, de exploitant van de luchthaven van Zaventem.