BRUSSEL - De Belgische spoorgroep NMBS-holding brengt de commerciële tak van haar ICT-afdeling, B-Telecom, onder in de aparte vennootschap Syntigo.
,,De schaalvoordelen en synergieën die hierdoor ontstaan, moeten verdere groei toelaten'', stelt de NMBS woensdag in een mededeling. Syntigo, een volle dochteronderneming van de NMBS-Groep, levert informaticadiensten en hard- en software aan de NMBS en de Nederlandse spoorwegen. Syntigo stelt ongeveer 125 mensen tewerk en haalt een omzet van 15 miljoen euro.

B-Telecom, een onderdeel van de ICT-afdeling van de NMBS-Groep, levert telecommunicatiediensten aan nationale en internationale telecomoperatoren en aan overheids- of privébedrijven. In 2005 haalde B-Telecom met 25 medewerkers een omzet van zo’n 12 miljoen euro.

De transfer van de NMBS-holding naar Syntigo heeft volgens de NMBS géén gevolgen voor het personeel. ,,Het samengaan van beide entiteiten levert niet alleen schaalvoordelen op. De combinatie van de IT-kennis met de telecommunicatiekennis biedt nieuwe mogelijkheden, waarbij aan de klanten geïntegreerde diensten kunnen worden aangeboden'', besluit de tekst.