Man bedreigde zowel premier als de koning
KORTRIJK - De onderzoeksrechter in Kortrijk heeft woensdag Rudi Van Lierde aangehouden. De 47-jarige man uit Roeselare stuurde de jongste maanden verschillende keren faxberichten naar premier Verhofstadt waarin hij de eerste minister met de dood bedreigde. Intussen is duidelijk geworden dat de man ook koning Albert bedreigde.

Eind vorige week raakte bekend dat Rudi Van Lierde uit Roeselare premier Verhofstadt herhaaldelijk faxberichten stuurde waarin hij hem met de dood bedreigde.

,,Broer van de koning"

Intussen blijkt dat Van Lierde ook koning Albert bedreigde. Nochtans beweert de man een broer te zijn van de koning. De bedreigingen van de Roeselarenaar kwamen er volgens de man ,,omdat onder Verhofstadt heel mijn zaak over mijn grondwettelijke afkomst en de erfenissen van mijn vader wijlen Koning Leopold III stukgelopen is".

Baseballknuppel

Uit het onderzoek blijkt dat Van Lierde gisteren in een speelgoedwinkel een baseballknuppel kocht. Daarmee wou hij het hoofd inslaan van een dokter van het Stedelijk Ziekenhuis in Roeselare bij wie hij recent in behandeling was. Van Lierde wou de dokter ook beroven van zijn geld en vervolgens met z’n vriendin vluchten naar Nederland.

De dokter daagde evenwel dinsdagavond niet op. Het parket van Kortrijk heeft intussen een psychiater aangesteld die moet oordelen over de geestestoestand van Rudi Van Lierde. Zijn vriendin werd na verhoor weer vrijgelaten.