TAMPIN - De Fransman Laurent Mangel heeft de zesde rit in de Ronde van Langkawi gewonnen, over 179 km tussen Shah Alam en Tampin. Hij hield in een spurt met acht de Australiër Gene Bates en zijn landgenoot Yohann Le Boulanger achter zich. Beste Belg was Gregory Habeaux met een vierde plaats.
Acht renners trokken er ongeveer halfkoers vanonder. Daarbij één landgenoot: Gregory Habeaux. De leiders kregen evenwel geen vrijgeleide, want achter hen beperkte de nationale ploeg van Zuid-Afrika van leider David George het tijdsverschil tot een uiterst minimum. Best geklasseerde in het vluchtergroepje was immers de Spanjaard Jose Elias Galindo, die volgde op 4:40 van de man in het geel.

Door het beukwerk van Zuid-Afrika leek in volle finale zelfs alles opnieuw samen te smelten, maar de acht vluchters mochten uiteindelijk met een zeer geringe voorsprong toch nog spurten voor de eindzege. Daarin haalde Mangel het. De Argentijn Ruben Bongiorno won elf seconden na de winnaar de groepsspurt. Michael Vanderaerden kwam zoals voorzien niet meer aan de start van de zesde etappe.

Morgen volgt een eerder vlakke, maar wel de langste etappe: Muar fungeert als vertrekpunt en Kota Tinggi ligt als eindpunt 188 kilometer verderop.

Uitslag 6e etappe:
1. Laurent Mangel (Fra/Ag2r), de 179 km in 4u16:53
(gem.: 41,74 km/u)
2. Gene Bates (Aus) z.t.
3. Yohann Le Boulanger (Fra)
4. Gregory Habeaux
5. Shinichi Fukushima (Jap)