KOPENHAGEN - De Nederlanders Robert Slippens en Danny Stam schreven vannacht hun vierde Zesdaagse van het seizoen op hun naam: na Rotterdam, Bremen en Berlijn was het nu raak in het Deense hoofstad Kopenhagen. Net als in Berlijn voerden de twee ook nu geen enkele dag de rangschikking aan, maar grepen ze de macht op de slotdag. De Zwitsers Franco Marvulli en Kurt Betschart waren de slachtoffers van dienst.
Slippens en Stam pakten in de allerlaatste jacht een beslissende ronde voorsprong en eindigden met een totaal van 220 punten. Marvulli en Betschart, die bijna de ganse zesdaagse in de Ballerup Super Arena aan de leiding reden, telden 274 punten, maar hadden een ronde achterstand. Net als de afscheidnemende Deen Jimmi Madsen en de Italiaan Giovanni Lombardi (175 ptn) en onze landgenoot Matthew Gilmore en de Nederlander Peter Schep (139 ptn).

Het Belgische duo Kenny De Ketele en Steve Schets finishte met het mooie aantal van 205 punten als twaalfde op vijftien ronden van de winnaars. Morgen begint in Hasselt de laatste zesdaagse van het seizoen.

Eindstand:

1. Robert Slippens/Danny Stam (Ned) 220 ptn
op 1 ronde:
2. Franco Marvulli/Kurt Betschart (Zwi) 274
3. Jimmi Madsen/Giovanni Lombardi (Den/Ita) 175
4. Matthew Gilmore/Peter Schep (BEL/Ned) 139
op 3 ronden:
5. Jacob Moe Rasmussen/Alex Rasmussen (Den) 226