ROME - De 41e editie van de wielerwedstrijd Tirreno-Adriatico, met dit jaar opnieuw een individuele tijdrit, vertrekt op 8 maart in Tivoli, nabij Rome, en eindigt op 14 maart in het skioord San Benedetto del Tronto, de traditionele aankomstplaats.
Het parcours van de wielerwedstrijd van RCS (dat ook de Giro en de belangrijkste Italiaanse klassiekers organiseert) werd voorgesteld. De 21 deelnemende ploegen zijn de 20 van de ProTour (zoals in Parijs-Nice) en één uitgenodigde ploeg, Panaria.

De tijdrit, die sinds 2002 niet meer op het programma stond, is de vijfde etappe, op twee dagen van het einde. De rit is 20 kilometer lang, over een heuvelachtig parkoers (slechts 6 km vlak).

De totale afstand bedraagt 1090 kilometer en de eindstreep ligt op een col, in San Giacomo op een hoogte van 1105 meter. Amper vier dagen later wordt de eerste grote klassieker gereden, Milaan-San Remo.

Vorig jaar ging de eindoverwinning in de Tirreno naar de Spanjaard Oscar Freire en schreef de Italiaan Alessandro Petacchi drie van de zeven etappes op zijn naam.