Anonieme getuige bekendgemaakt
BRUSSEL - De anonieme getuige uit de Panorama-reportage 'De tackle van de maffia', over het vermoedelijke gokschandaal in het Belgische voetbal, heeft een naam gekregen. Het gaat om Eric Thoma, een man die geen lid is van La Louvière, maar wel de entourage van de club heel goed kent.
Thoma werkt voor Promofoot, een organisatie die voetbalkampen organiseert. Hij geldt als een kenner van het Henegouws voetbal. De opnames werden trouwens gemaakt in zijn woonplaats Seneffe.

Gerecht

Thoma is met zijn verhaal naar het gerecht gestapt. De man voelt zich naar eigen zeggen bedreigd en vreest voor zijn leven. Dat meldde VTM gisteravond in haar nieuwsuitzending.

De getuige had in de reportage anoniem een aantal clubleden van La Louvière beschuldigd van betrokkenheid bij de gokmaffia. De anonieme getuige heeft zijn verhaal gedaan bij de Brusselse onderzoeksrechter Silviana Verstreken.

Volgens Thoma is voetbalclub La Louvière in de greep van de Chinese gokmaffia. Hij noemde onder meer de namen van clubadvocaat Laurent Denis en sportief directeur Chris Benoît. Die gaan trouwens klacht indienen tegen Thoma.