Alain Zenner, die is aangesteld als vereffenaar in het dossier van voetbalclub Excelsior Moeskroen, is begonnen met zijn consultatieronde. Hij moet op korte termijn beslissen over de sportieve toekomst van de financieel geplaagde eersteklasser.
"Men kan mijn rol beschouwen als die van een bemiddelaar of een onderhandelaar, zeker niet als die van iemand die sowieso de boeken komt toedoen. Het is niet mijn missie om de boel hier te sluiten en iedereen zijn C4 te geven", laat Zenner maandag weten in een door Moeskroen verspreid communiqué.

Vandaag en de komende dagen praat Zenner met vertegenwoordigers van de stad Moeskroen, de intercommunale IEG, leden van de KBVB en de Profliga.

Geen uitspraak

De rechtbank van Brussel heeft in de voormiddag in kort geding opnieuw het derdenverzet van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) in de zaak-Moeskroen behandeld. Een uitspraak wordt verwacht in de volgende acht dagen.

De KBVB stapte naar de kortgedingrechter omdat het zo snel mogelijk het beroep van Moeskroen tegen de ingetrokken licentie wil behandelen. Deze procedure was vorige maand stopgezet nadat Moeskroen van een andere rechtbank gelijk had gekregen in zijn vraag om twee leden van de Beroepskamer van de Licentiecommissie te wraken om ze partijdig zouden zijn.

De Brusselse rechter in kort geding besliste maandag om de zaak in deliberatie te nemen. Binnen de acht dagen zou er een uitspraak moeten volgen.