'Bruno' riskeert miljoenenproces
Foto: PHOTO NEWS
Komiek Sasha Baron Cohen riskeert een schadeclaim van 77 miljoen euro omwille van zijn film 'Bruno'. Ayman Abu Aita, een Palestijnse kruidenier en vredesactivist, klaagt de acteur aan.
De man uit Bethlehem beweert dat de film zijn leven verwoest heeft. In 'Bruno' reist Cohens personage naar het vluchtlingenkamp Ein El-Hilweh in Libanon om er de leider van de Al Aqsa-brigade te ontmoeten. In een bepaalde scène wordt Ayman Abu Aita opgevoerd als de leider van een terroristengroep.

Cohen vertelde afgelopen zomer nog in de show van David Letterman dat zijn productieteam deze 'echte terrorist' gevonden had via een contactpersoon bij de CIA.

Abu Aita heeft nu Cohen, NBC Universal Studios en Letterman aangeklaagd. Hij eist een schadevergoeding van 77 miljoen euro, wat neerkomt op ongeveer de helft van de opbrengst van de film.

De kruidenier, vader van vier, krijgt doodsbedreigingen en zegt dat hij een felle tegenstander is van terrorisme. Naar eigen zeggen werd hij met een list in contact gebracht met Cohen en dacht hij dat de acteur een Duitse film draaide over Palestina.