Maazou velt nu ook Club
Ouwo Moussa Maazou. Foto: gmax agency
Club is leider af. Weer was Maazou de reuzendoder. Zijn doelpunt zette Club op achtervolgen. Omdat blauw-zwart daarbij de vele kansen miste, kon Lokeren Anderlecht de koppositie bezorgen. Brugge liet verder een unieke kans liggen om Standard in het vooruitzicht van de topper op zes punten te zetten.
Lokeren profileert zich ondertussen steeds meer als een ambetanterik voor de topploegen. Na winst op Anderlecht en het gelijkspel tegen Standard smeerde het gisteren Brugge de tweede nederlaag van het seizoen aan. Na Standard liet dus ook Club drie punten liggen na een Europese opdracht.

De West-Vlamingen etaleerden nochtans heel wat weerbaarheid op Daknam, maar ze konden de matige eerste helft nooit meer goedmaken tegen een uitgekookt Lokeren.

De psychologische oorlogsvoering was vooraf duchtig gevoerd. Als Leekens zijn reputatie hoog wilde houden, dan moest hij minstens een punt pakken tegen deze vermoeide tegenstander, zo had de Club-coach laten weten.

Daarnaast waren er ook de hernieuwde uitlatingen van de door de bezoekende fans uitgefloten Dupré aan het adres van strandjanet en matennaaier Sonck. Uiteindelijk bleef het allemaal vrij rustig, al was er voor de rust even opwinding na drie opeenvolgende gele kaarten en werd het na de pauze allemaal wat feller. Maar bij het maken van de rekening was er toch één man die in zijn vuist lachte: Georges Leekens.

Rust voor Daerden en Vargas

Mathijssen roteerde zoals aangekondigd fel na de match in Valencia. De Mets, Leko, Van Heerden en Akpala kwamen in de ploeg. Onder meer Vargas (in de tribune) en Daerden kregen rust. Clement kreeg na wat puzzelwerk de voorkeur op Geraerts: ook hij zag hoe Club bijna de hele eerste helft balbezit had, zonder te overtuigen. Er zaten gewoon te veel slordigheden in de blauw-zwarte combinaties.

Het ideale spelletje kortom voor tegenstander Lokeren, dat met zijn type-eftal de bezoekers rustig opving. Het begon nog redelijk voor Brugge, met een kopbal van Alcaraz. Maar het doelpunt kwam toch aan de overkant uit de lucht vallen. Een assist van El Mouataz werd verlengd door Tiko, waarna Maazou vanuit een scherpe hoek zijn elfde van het seizoen binnentrapte. De productieve spits scoorde dus nog maar eens tegen een topploeg. Eerder had hij dat ook al twee keer op Anderlecht en één keer thuis tegen Standard gedaan.

Golan mist

Lokeren had voordien trouwens al op voorsprong kunnen komen na een kapitale misser van Simaeys, maar Golan knalde de opgelegde kans hopeloos naast. Club kon ook na de 1-0 niet echt reageren. Het zou tot aan de rust duren vooraleer we de eerste echte Brugse mogelijkheid noteerden. Sonck stuitte op de vingertoppen van Copa.

Na de pauze zette Club toch iets meer druk. Toch weer Sonck leek de gelijkmaker binnen te koppen, maar Copa ranselde de bal met een magistrale reflex uit zijn kooi. Brugge vermenigvuldigde in geen tijd zijn doelpogingen. Lokeren kam plots niet meer uit de omknelling los. Mathijssen zette alles op alles en bracht Capon, Daerden en Geraerts in. Eerstgenoemde liet al meteen een open kans liggen. Hij trapte van dichtbij voorlangs.

Club verdiende de gelijkmaker, maar het was uiteindelijk een andere invaller die nog scoorde. Camara poeierde de 2-0 binnen. De enige bal tussen de palen voor Lokeren in de tweede helft, maar daar maalde Leekens niet om. Akpala schoot nog over, boeken toe.

Doelpunten:
oussa Maazou 20'
Mbaye Camara 79'