Sunny von Bulow gestorven na jarenlange coma
Sunny von Bulow (datum onbekend). Foto: ap
Societyfiguur Martha 'Sunny' von Bulow, die in de jaren 1980 het voorwerp uitmaakte van één van de meest ophefmakende rechtszaken ooit, is zaterdag gestorven in een verzorgingsinstelling in New York. De vrouw lag al meer dan 28 jaar in een coma. Ze is 76 geworden.
Martha's man Claus von Bulow werd ervan verdacht haar te hebben willen vermoorden met een overdosis insuline. In 1982 werd hij daarvoor veroordeeld, maar in beroep werd hij over de hele lijn vrijgesproken.

Het verhaal werd later wel verfilmd in Reversal of Fortune, met Glenn Close en Jeremy Irons in de hoofdrollen.

Sunny von Bilow werd net voor Kerstmis 1980 opgenomen in het ziekenhuis. De vrouw, die een voorgeschiedenis van drug- en alcoholmisbruik had, was buiten bewustzijn aangetroffen in haar villa. De dokters concludeerden dat haar hersenen waren beschadigd. Sindsdien leefde ze in een vegetatieve toestand.

Claus von Bulow woont nu in Londen, waar hij boeken recenseert.

Sunny von Bulow was de enige erfgename van de steenrijke magnaat George Crawford. Wegens haar blonde haren en slanke figuur werd ze vaak vergeleken met Grace Kelly.

In 1957 trouwde ze een eerste keer met de Oostenrijkse prins Alfred von Auersperg, met wie ze twee kinderen kreeg. In 1965 scheidden ze.

Een jaar later hertrouwde ze met Claus von Bulow, lid van een bekende Deense familie. Ze kregen samen één dochter.