GENT - Het aantal actieve internetaansluitingen in België is in het derde kwartaal van dit jaar met 1,28 pct gestegen, tot 2.379.309. Dat blijkt uit de statistieken die ISPA vandaag heeft bekend gemaakt. ISPA Belgium is de vereniging van de leveranciers van internetdiensten.
De stijging is uitsluitend te danken aan het aantal breedbandaansluitingen (kabel en DSL), dat met 2 procent steeg. De inbelverbindingen daarentegen blijven dalen.

Op de residentiële markt is het totale aantal aansluitingen gestegen tot 1.955.000 (+1,85 pct), door een onafgebroken groei van breedbandaansluitingen (+2,81 pct). Deze breedbandaansluitingen vertegenwoordigen bijna 90 pct van alle residentiële aansluitingen.

In het bedrijfsleven is de stijging minder markant: het totale aantal aansluitingen stijgt met 1,14 pct en komt uit op 424.326. Hier waren er in het derde kwartaal 4,7 pct minder inbelverbindingen, terwijl het aantal gehuurde lijnen een lichte stijging kende (+0,83 pct). Breedbandaansluitingen zijn nu goed voor 96 pct van alle bedrijfsaansluitingen.