DENDERMONDE - Een proces-verbaal dat volgens een artikel in het weekblad Humo ''verdween'' hoewel het een doorbraak in het onderzoek naar de moord op rijkswachter Peter De Vleeschauwer zou betekenen, zit wel degelijk in het dossier. Dat zegt parketwoordvoerder Theo Byl.
Het proces-verbaal geeft de verklaring van een man uit Oostende weer. Hij vermoedde dat het moordwapen in de kleerkast van zijn ex-vriendin lag en daar verstopt werd door de familie van een collega-rijkswachter van De Vleeschauwer. ,,Het bedoelde proces-verbaal is in het dossier aanwezig'', verklaart Byl. ,,Het parket wenst niet verder in te gaan op dit dossier, maar herhaalt dat elk spoor in het dossier tot op heden ernstig onderzocht werd en zal worden.''

De Vleeschauwer werd op 14 november 1996 ontvoerd uit het wachtlokaal van de rijkswachtbrigade in Sint-Niklaas. Het lichaam van de man werd op 26 december teruggevonden aan de Schelde in Hamme. Hij was om het leven gebracht met een nekschot. De moord is nog steeds niet opgehelderd. Volgens de familie moeten de verantwoordelijken bij de toenmalige rijkswacht gezocht worden.