COLOMBO - Bij beschietingen die Tamil-rebellen donderdag uitvoerden in Kallaru in het noordoosten van Sri Lanka is een school getroffen. Tien leerlingen en een docent zijn gewond geraakt. Dat heeft het Srilankaanse leger gemeld.
Later op de dag kwamen volgens het leger drie burgers om het leven toen een door de rebellen afgeschoten granaat ontplofte. De rebellen ontkenden beschietingen te hebben uitgevoerd in Kallaru, een plaats op de grens van de districten Trincomalee en Batticaloa.

Woensdag besloot de regering een strenge antiterreurwet weer te gaan toepassen. Aanleiding hiertoe vormt een zelfmoordaanslag die de rebellen vorige week in de hoofdstad Colombo pleegden op minister van defensie Gotabhaya Rajapakse, de broer van president Mahinda Rajapakse. De minister bleef overigens ongedeerd.

Volgens het parlementslid Nallathamby Sri Kantha, een Tamil, is de wet fnuikend voor de mensenrechten van de Tamils. Het leger mag op grond van de wet mensen zonder arrestatiebevel oppakken en zes maanden vasthouden, ongelimiteerd huizen binnenvallen en als het dat nodig acht met de grond gelijk maken.