Antwerpen doorvoorhaven voor cocaïne
Foto: bloomberg news
ZURICH - Eind augustus heeft de politie van Zürich een recordvangst van 79,3 kilogram cocaïne gedaan. De container waarin de cocaïne zat, kwam van Zuid-Amerika via Antwerpen naar Zürich, zo meldt de lokale politie donderdag. Eerder vandaag werd al 500 kg cocaïne ontdekt in de Antwerpse haven.
Op 30 augustus opende een vrouw die van Zuid-Amerika naar Zurich verhuisde een container die heel haar hebben en houden bevatte. Ze trof er vier zakken aan met daarin 79 kleine paketjes cocaïne, voldoende voor zowat 500.000 porties die klaar waren voor gebruik. De straatwaarde wordt geschat op meer dan 10 miljoen Zwitserse frank (6,3 miljoen euro).

De politie gaat ervan uit dat de drugs niet tot in Zürich moest komen, maar in Antwerpen opgehaald moest worden.

Op 3 november gebeurde een soortgelijk geval in Bazel. Daar werd 57 kilo cocaïne in een container gevonden. Die container kwam van een Zuid-Amerikaans schip en was eveneens via Antwerpen gekomen. De onderzoekers denken dat de twee zaken aan elkaar gelinkt zijn. Een internationaal netwerk zou zich kunnen verschuilen achter deze drugstraffiek.

Cocaïne tussen ananassen

Vanmorgen heeft de douane in de Antwerpse haven vijfhonderd kilogram cocaïne ontdekt. De drugs zaten verstopt tussen dozen ananas in een container. De lading was op weg naar Nederland.

De Nederlandse politie heeft zes verdachten opgepakt, drie Nederlanders, een Colombiaan en twee Venezolanen.