BRUSSEL - Voetbaleersteklasser Germinal Beerschot wil de strijd tegen racisme in het stadion opvoeren, en gaat hiervoor onmiddellijk over tot drie maatregelen, meldt de club. Maandag had de club hierover vergaderd met afvaardigingen van de stad Antwerpen, het buurtcomité Kiel, de politie en de sfeergroep Armata Viola.
De drie maatregelen zijn het gebruik van een camera in het stadion, het uitdelen van flyers om de supporters te sensibiliseren en het aansporen van handgeklap om eventuele racistische spreekkoren te overstemmen.

,,Die kleine groep onruststokers moet er uit. Met onze initiatieven komen we tegemoet aan de vraag van minister Dewael, maar tegelijkertijd stellen we ook dat er een breder platform nodig is om het probleem op te lossen'', zegt Steven Van Beethoven, wedstrijdcoördinator en veiligheidsverantwoordelijke bij Germinal Beerschot.

Vanaf zaterdag, bij de thuiswedstrijd tegen AA Gent, zet Germinal Beerschot gedurende alle wedstrijden een camera in om de supporters in kaart te brengen die racistische spreekkoren lanceren. Eventueel belastende beelden kunnen dan naar de politie doorgespeeld worden. ,,Of dit een permanente maatregel is? Dat hangt grotendeels van die fans zelf af. Het betreft een vijftigtal hardleerse supporters die telkens opnieuw voor onrust zorgen. Onze boodschap naar hen toe is duidelijk: blijf weg uit ons stadion!'', geeft Herman Kesters, gedelegeerd bestuurder van de club aan. Bij de thuiswedstrijd van 28 januari tegen Anderlecht zal de club ook flyers uitdelen, en