BRUSSEL - Het Brussels parket heeft donderdag bevestigd dat er woensdag drie schedels van kinderen zijn gevonden op een terrein van de NMBS in Molenbeek. Parketsubstituut Fabienne Laduron zal nu een antropoloog aanstellen om na te gaan hoe oud de kinderschedels zijn.
Arbeiders die op het terrein aan het werk waren, vonden de schedels tussen wat bouwafval. Ze leken schoongemaakt en twee van de drie schedels zijn intact gebleven.

Een wetsdokter die woensdagavond nog ter plaatse ging, meent dat de schedels niet van erg jonge kinderen kunnen zijn, gezien ze volledig volgroeid zijn. Volgens de lokale politie zouden de schedels al jaren geleden zijn achtergelaten op het terrein. De braakliggende grond was al tien jaar niet meer schoongemaakt. Volgens lokale onderzoekers is het mogelijk dat de schedels als didactisch materiaal dienden voor een arts die in de buurt woonde en overleden is.

Het onderzoek wordt geleid door de GDA van Brussel en de spoorwegpolitie. Het terrein wordt donderdag verder onderzocht.