H&M en Madonna werken opnieuw samen
Madonna en H&M werkten eerder al eens samen
BRUSSEL - De internationale retailgigant H&M heeft in samenwerking met wereldster Madonna de modelijn ''M by Madonna'' ontwikkeld. De collectie van een dertigtal kledingstukken en een tiental accessoires ligt vanaf maart 2007 in alle H&M-winkels met dameskleding in het assortiment. Dat maakte H&M donderdag bekend.
De nieuwe modelijn is een voortzetting van de samenwerking met Madonna, waarbij H&M eerder al onder meer de volledige crew van de zangeres kleedde en voor Madonna een track suit (trainingspak) creëerde. ,,De verkoop van die track suit werd als een succes beschouwd, waarna besloten werd om met Madonna voort te gaan'', aldus Marianna Nerinckx van H&M.

De zangeres werkte de nieuwe lijn uit in samenwerking met Margareta van den Bosch, het hoofd van de designafdeling van H&M. Het is ''een persoonlijke interpretatie geïnspireerd op op de basics van Madonna’s eigen garderobe'', zo luidt het.

Eerder werkte H&M al samen met onder meer Karl Lagerfeld, Stella McCartney, of nog het Nederlandse ontwerpersduo Viktor&Rolf. Daarbij ging het om designercollecties, in een beperkt aantal winkels, luidt het bij H&M. De modelijn met Madonna komt in alle winkels met dameskleding en zal in grotere aantallen geproduceerd worden.

H&M (Hennes & Mauritz) is in 1947 in Zweden opgericht en heeft 1.300 winkels in 24 landen.