Twee 15-jarigen zijn gisteravond naar de ouders van een andere 15-jarige uit Heverlee getrokken om een schadevergoeding te eisen voor beschadigingen aan een gestolen fiets. Toen de moeder dit weigerde trok een van beiden zijn vest omhoog en werd de kolf van een handvuurwapen zichtbaar. Bij aankomst van de politie bleek het om een wapen type BB-gun te gaan.
De twee 15-jarigen hadden de fiets in de loop van het weekend gevonden aan het militair domein in Heverlee. Na er wat mee rondgereden te hebben lieten ze hem achter. Toen ze gisteravond opmerkten dat een andere 15-jarige aan het rondrijden was met de fiets eisten ze hem terug alsook een schadevergoeding voor de beschadigingen. Toen hij dat weigerde gingen ze naar het huis van de jongen.

De politie voerde een huiszoeking uit bij de twee 15-jarigen en trof er nog drie luchtdrukgeweren aan. Alle wapens werden in beslag genomen nadat de eigenaars er vrijwillig afstand van deden. Er werden de nodige pv’s opgesteld. Na verhoor werden beiden terug vrijgelaten.