Knicks blijven in het sukkelstraatje
Foto: reuters
Het gaat niet goed met de New Yorks Knicks. Zondagnacht verloor het team van coach Larry Brown al voor de derde keer in de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie (NBA). Deze keer was het bezoekende Golden State te sterk (81-83), zodat de Knicks nog altijd wachten op hun eerste zege van het seizoen.

Voor de Warriors scoorde Jason Richardson 24 punten en kroonde zich daarmee tot topschutter. ,,Het is onze eerste zege van het seizoen op verplaatsing. Wanneer je in Madison Square Garden speelt, ga je altijd voor de overwinning", verklaarde Richardson. De Warriors hebben nu twee van hun eerste drie wedstrijden gewonnen. Ze staan voorlopig op een gedeelde tweede plaats in de Pacific Division, achter de LA Clippers.

Nog zondagnacht vochten Phoenix en Sacramento een echte thriller uit, die pas in de allerlaatste seconden een overwinning voor de Kings opleverde (117-118). Voor de bezoekers was het meteen de eerste zege van het seizoen. Man van de avond was Peja Stojakovic (33 ptn), al vonden ook Mike Bibby (19 ptn) en Brad Miller (17 ptn) vlot de weg naar de korf.

De derde partij zondagnacht ging tussen de LA Lakers en de Denver Nuggets. Het was al de tweede ontmoeting van het seizoen tussen beide teams en opnieuw ging de zege naar de Lakers (112-92). Eens te meer was Kobe Bryant de spilfiguur bij de thuisploeg met 37 punten.