Vlaams Belang plant campagne in Marokko
Foto: ap
BRUSSEL - Het Vlaams Belang plant een opmerkelijke campagne in het buitenland. Met de slogan ,,Gastvrij maar niet gek'' wil de extreem-rechtse partij vreemdelingen afraden zich in ons land te vestigen. Filip Dewinter zegt dat de partij ook in de Marokkaanse media wil adverteren.
Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws vandaag. De campagne zal gevoerd worden met advertenties in de buitenlandse media en via folders in ambassades.

Dewinter wil begin volgend jaar een persconferentie geven in de Marokkaanse hoofdstad Rabat. Over de boodschap die hij daar wil verspreiden zegt Dewinter: ,,Dat ons land niet het land van melk en honing is voor al wat vreemdeling is. Wij zijn niet het OCMW voor de hele wereld. We zullen de nadruk leggen op de noodzaak aan inburgering en de strenge aanpak van schijnhuwelijken, illegalen en asielmisbruikers''.

,,Als het Vlaams Belang het voor het zeggen heeft, zullen illegalen actief worden opgespoord en naar hun land van herkomst worden teruggebracht'', stelt Dewinter nog. ,,In een stad als Antwerpen wordt vandaag de indruk gewekt: 'de stad is van iedereen, kom maar af, de poorten staan wijdopen'. Dus geven we tegengas''.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in