IZEGEM - Daags na zijn zege in de Memorial Van Steenbergen heeft nationaal kampioen Niko Eeckhout in Izegem de regionale wedstrijd voor het Provinciaal Kampioenschap van West-Vlaanderen gewonnen.
In de slotkilometers van de 163 kilometer lange koers liet de 35-jarige Wielsbekenaar zijn medevluchter, de Duitser Markus Eichler, achter. Een handvol seconden later spurtte de Duitser Matthias Friedemann zich naar de derde plaats.

Over halfkoers zonderden zich vijf renners af van het peloton. Op dertig kilometer van de finish trok Eeckhout ten aanval en enkel de Duitser Eichler had een passend antwoord klaar. Tot een spurt met twee kwam het echter niet. Eeckhout schudde zonder veel problemen zijn medevluchter af om zijn negende seizoenszege te boeken. Zo eigende hij zich meteen de titel van provinciaal kampioen van West-Vlaanderen toe.

,,Op dertig kilometer van de finish versnelde ik omdat onze kopgroep dreigde ingelopen te worden. Enkel Eichel kon mee. Alhoewel. Ik heb enkele keren op hem moeten wachten omdat hij mijn tempo niet kon volgen. Alleen tegen de wind in beuken wou ik niet, zodat ik hem telkens opwachtte. Op het einde was mijn geduld op'', lachte Eeckhout.

Zeker van een selectie voor het WK is Eeckhout niet. ,,Ze doen maar'', klonk het een stuk minder strijdvaardig als na zijn zege in Aartselaar. ,,Ik heb genoeg bewezen dat ik in opperbeste conditie steek. Bang afwachten wanneer Carlo Bomans maandag zijn selectie vrijgeeft, ga ik niet doen. Neen, mij kunnen ze niet verrassen. Mag ik niet mee met de nationale ploeg dan is het maar zo. Is er wel een ticket voor Salzburg bij voor mij dan is dat meegenomen. Pas op, motivatie heb ik genoeg hoor om naar Oostenrijk te trekken.''

,,Of deze titel van provinciaal kampioen mij iets zegt? Neen. Bovendien wist ik pas voor de start zelf dat dit het PK was. Ik hoop zaterdag, tijdens Parijs-Brussel, de positieve lijn verder door te trekken. Al wat ik nu nog sprokkel is een fantastische surplus.''